Dansens vänner presenterar höstens dans på Åland


Vill du dansa bugg och fox på Åland, kategori mogendans? Dansens vänner ordnar regelbundna dansträffar på olika håll runtom Åland. Något för både bofasta och hitresta. Åldersgruppen som kommer på de här danserna har tyngdpunkt 50+, men det kommer även yngre dansare.

I eftermiddags släppte Dansens vänner programmet för sensommarens och höstens danser. Så här går det att läsa på deras hemsida (där finns vårens och sommarens danser listade sedan tidigare):

Hösten 2012
04.08. kl. 20.00 sensommardans på Böljan Vårdö, orkester Boje och Johan
11.08. kl. 20.00 dans på Furulund Geta, orkester Luddez
25.08. kl. 20.00 dans på Ekeborg Eckerö, orkester Sunnys
08.09. kl. 20.00 karneval på Solbacka V.Saltvik orkester Edwings från Sverige
22.09. kl. 20.00 skördedans på Valborg Lemland, orkester Elisabeth Lord´s från Sverige
06.10 kl. 20.00 dans på Klippan Sund, orkester Boje och Johan
13.10. kl. 20.00 dans på Valborg Lemland, orkester Berndt Philström.
20.10. kl. 20.00 hattdans på Breidablick Finström, orkester Conny Henrix
03.11. kl. 20.00 dans på Valborg Lemland, orkester Mattias, Stefan och Björn från Sverige.
17.11. kl. 20.00 dans på Valborg Lemland, orkester Högtryck.
01.12. kl. 20.00 Julfest på Breidablick Finström, orkester Rolles från Sverige.
15.12. kl. 20.00 Luciadans på Solbacka V.Saltvik, orkester Rickhards.
31.12. kl. 19.00 Nyårsvaka på Breidablick Finström, orkester Showdown.

Personligen utifrån min dansstil saknar jag band med lite modernare prägel på listan och så saknar jag bil vilket gör det svårt att ta sig ut på landsbygden. Men jag måste ju undersöka detta framöver. Det skulle vara kul om den lite yngre och äldre danspubliken kunde hitta fler sätt att mötas.

Kommentarer

 1. Buggen lyser tyvärr med sin frånvaro i Dansens Vänner och jag får vara yngst i 10 år till, innan jag räknas i denna förening. Har varit medlem från och till nu i 25 år fyllt jämnt två gånger men räknas inte före man blir 50 år. Lite trist för yngre att bli medlemmar då, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag håller med, men jag vet inte riktigt vad man ska göra åt saken. Egentligen borde det finnas utrymme för en buggkultur att växa fram eftersom många yngre jag har pratat med innerst inne är sugna på det. Men de avskräcks delvis av musikinriktning på evenemangen och av att känna sig så avvikande i ålder. Dessutom är det få arrangemang som är direkt riktade till just byggare och foxare. Det roligaste vore ju om det ordnades mer renodlade danskvällar, men. jag vet inte om det finns folk till det? Har förut tänkt att det vore så kul att ha olika dansteman på arken, typ bugg en kväll med foxtrot och modern fox, swing en kväll och latinska danser en annan. Med nybörjar prova på innan. Det skulle behövas någonslags vitamininjektion... Fundera gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det gått några år och buggen har ökat även på Dansens Vänner.
   Skulle kanske inte vara så tokigt om det skulle ordnas kurs i de normala sociala danserna och bugg. Då kan det ju finnas möjlighet att få både yngre och äldre att blandas på ett naturligare dansrelaterat sätt. Det är väldigt jobbigt att komma som ung och lite novis, att bli påtittad av de äldre, istället för uppbjuden och välkomnad. De unga, nya som tittar in kanske inte förstår att de äldre tittar på dem och funderar "-Oj vad roligt det kommer ungdomar. Men vems barn är det där?".

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg