Bakslag för dansare i Roslagen


Den här nyheten möter oss dansare på dansbanan Yesterdays hemsida. Precis som vi oroade oss för i början av året verkar det ha blivit för svårt för Yesterday att klara konkurrensen om publiken.

När vi fick höra att Yesterday kommer att flytta fredagsdanserna till torsdagar under våren 2012 ringde genast mina varningsklockor. Alla vi som reste från Stockholm på fredagarna för att få en skön danskväll på Yesterday, hur skulle vi praktiskt få ihop det att resa på torsdagarna? Många av oss hade danskurser i Stockholm samma kväll och bilresan till Angarn i närheten av Brottby gjorde dessutom sitt. En sen kväll innan fredagens arbetsdag, skulle vi palla? Skulle vi tycka det var värt det när alternativet var dans i Uppsala eller Hallunda redan kvällen därpå?

Mitt facit, som jag inte är stolt över, är att verkligheten satte stopp för Yesterdayresor. Jag tror att fler dansares facit skriver samma sak. Ur ett åländskt perspektiv var tordagsdansen redan beslutet som satte käppen i hjulet. Jag vet att det finns ålänningar som har rest på fredagarna till Brottby, efter arbetsveckan. Det går inte på en torsdag.

Vi vet ännu inte vad som blir sista ordet i den här historien. Men det är tråkigt om det inte går att hitta en lösning. Yesterday är ett skönt dansställe med en blandning av dansare från regionen, lite annat folk än de som söker sig till danserna i Stockholm. Det är dessutom en klar fördel rent geografiskt för delar av danspubliken att inte behöva köra hela vägen till Stockholm, Uppsala eller Gävle. Kunskapsnivån på dansfolket på Yesterday har dessutom varit högre än på Hallunda och Mälarsalen, ett argument för den mer indansade.

En förhoppning inför framtiden är att vi får se nya tankegångar bland arrangörerna som kan bredda möjligheterna att driva danspalats. I dag är det för många som erbjuder ungefär samma sak till ungefär samma publik. Och det blir den som gör det bäst som klarar konkurrensen. Tråkigt men sant, det tycks inte ha varit Yesterday.

Kommentarer

Populära inlägg