Vad blir det här för dans?Jag lyssnade på en låtlista jag har gjort till min syster Disa en gång när jag lagade mat i går kväll. Det var fint, jag tänkte på henne och sen upptäckte jag att jag hade börjat dansa. Lite opraktiskt när man lagar mat ;-) men så roligt att känna att mina energier är tillbaka i kroppen.

Jag försökte dansa bugg till den här. Det är en rolig grej med buggen, den funkar till det mesta. Men den här låten var inte helt buggig. Jag klurade en stund, det satt långt inne, tills jag kände det är ju LINDY HOP. Jag testade grundstegen och långa passager så funkade det perfekt.

En av sakerna som gör att jag inte helt fastnar för lindyn på samma sätt som för buggen är nämligen att den har kört fast i den där samma gamla mysjazzen, en musikstil jag gillar och har lyssnat en hel del på innan. Men det blir i ärlighetens namn lite för mycket av det goda i längden, lite väl soft även om jag vet att det går att utvecklas hur långt som helst och kan vara riktigt ansträngande, jag menar bara stämningen i musiken. I Malmö har jag faktiskt dansat lindy till moderna låtar också, det går utmärkt och jag skulle önska att man kunde blanda mer, det är bra för fantasin. På stadshuset i Mariehamn dansade jag lindy till två storbandsvarianter av moderna poplåtar. Oscar Linnros "Från och med du" och Veronica Maggios "Jag kommer". Det var riktigt kul och överaskande, ja uppfriskande att det gick.

Många dansstilar skulle nog må bra av att blanda in modern musik för att överleva. Tänk bara hur härligt det skulle kunna se ut på klubbdansgolven om vi såg dem fulla av pardans, den roligaste dansformen jag vet. Och tänk bara om vi fick se de berövade danserna leva ut i nya musikstilar. Visste du till exempel att det går att dansa squaredans till annat än country och bluegrass? Det gjorde inte jag innan, men det har jag precis lärt mig.

Så, inte vet jag om ni håller med ni som lindyhoppar, går det att dansa lindy till The Clash?

Kommentarer

  1. Jag tror dig, det går absolut att dansa lindy till denna! Vi brukar lite fult kalla det för "dirty lindy" när man dansar till annan musik. Hiphop funkar finfint! Prova Petter - Fredrik snårtare och Cecilia synd. Dessutom funkar Lisa Ekdahl bra, Amanda Jensen samt themesongen från true blood! eller ja, de är mina favoriter hittills! Åker man utomlands och dansar till liveband så är helt klart Rhythm junkies bäst! nu har du lite att youtuuuba och dansa hemma i ditt kök! Man blir alltid lika glad när man hittat en ny dirtylondy-favorit.

    SvaraRadera
  2. Dirty lindy? :-). Verkar som att det där dirty följer med mig i dansen ;-). Vad kul! Känns som ett måste. Bra tips och roliga! De måste ju helt klart testas, så där lite i smyg hemma först. Rhytm junkies alltså? Blir nyfiken.

    Tack och danspepp!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg