Dansbloggen testar: Grönan

Igår kväll var det äntligen dags att utforska dansgolvet på Grönan.
Varje onsdag kör de dansband för oss bugg och foxfrälsta.
Det var kanske sommarens varmaste kväll här i Stockholm hittills och redan efter en låt rann svetten.

Bandet påminde oss flera gånger om att dricka mycket, och jag tror att det är oerhört viktigt att komma ihåg. Min lärdom för sommardans en varm kväll blir: Uppsatt hår, barbent, luftiga kläder, svettband på handleden, vatten och sockerhaltig dryck i väskan, och även att ta med något salt. Tänk på att salt och socker hjälper till att binda vätska i kroppen och att kaffe driver ut vätska. Blev inget kvällskaffe för mig denna dans.

Lite annan vett och etikett: Ha på dig något på överkroppen. Det har hänt att killar dansar på trånga golv med bar överkropp, säkert skönt, men samtidigt blir hela resten av dansgolvet till deras privata handduk när de nuddar andra :-D. Och fy att dansa fox med en med bar överkropp där svetten rinner. Jag är svett-tolerant, men där har min gräns passerats.

En annan insikt var att Grönan stänger kl 22 numera. Det är under all kritik. Tydligen några gnälliga grannar som har fått rätt. Någon borde bjuda dem på danskurs, då skulle de se hur mycket glädje de nekar så många genom att snöpa våra danstider på grönan.

Annars är det för tidigt att uttala sig om nivån på dansen på grönan, jag ägnade nämligen största delen av kvällen åt tre av mina favoritförare, det var så länge sen. Men jag hade faktiskt svårt att hinna med i bytena också. Och jag missade en och annan bekant som jag hade bespetsat mig på.

Klart godkänt blev det för Date som gjorde mest intryck på mig med sin fina tolkning av Lalehs "Live tomorrow". Fantastisk foxlåt i deras tappning.

Kommentarer

  1. Hej, kul att du "tittade" in.. :) Förr har jag dansat rätt på Ölandsveckan men jag passar inte in längre. För mycket sportdansare, inte så mycket vanligt dansfolk. Dom kör en egen stil som jag inte uppskattar, ett åmande o kråmande på golvet o dirtyfox när det är bugg. För mig är det hederlig fox med nån knorr o rockig, snurrig bugg som gäller.
    Håller med dig ang klädseln, jag tål kroppsvätskor, annars har man inget att göra på ett dansgolv men att agera "handduk" åt nån är inte särskilt trevligt.
    Visst är det oerhört viktigt att dricka mycket, spec sommartid.
    Ha en bra dag!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg