Äntligen ett ordentligt dansgolv?

Jag måste bara stämma in i dagens dansmess: Dansgolvet på Hotell Arkipelag är under all kritik.

Som fötterna längtat efter dansant underlag efter sommarens alla konstiga danser på gräs, fuktigt trä, betong, obehandlade brädor och marmor. Och vilken glädje jag kände när jag lyckades pricka in danskvällen i lördags.

Äntligen fick jag till lite dans på Arken och det var hyfsat bra fart på dansgolvet, trots att dansbandet inte var den stilen jag föredrar. Men när dansen spritter i benen spelar det mindre roll. Det är bra att alternativet finns på Åland och man märker att inte bara dansarna själva uppskattar det. Många nyfikna ser på, antingen för att de tycker att det är bra eller töntigt, det spelar mindre roll, det är en aktivitet, något som händer, och en hel del nybörjare klev upp på dansgolvet i lördags. (Kanske borde dans-Åland börja ordna en timmes prova på någon gång under kvällen för nybörjare?).

Men golvet ja. Det var för mycket motstånd, inget glid, man blev snabbt trött i fötterna, jag fick värk i både tår och knän. Så se till att putsa upp det, det är väldigt synd att ytan och bandet finns, men att det ändå inte blir riktigt dansant.

Kommentarer

  1. Hej Tone! Det som är så konstigt är att ingen av dom dansare jag pratade med under kvällen eller efteråt har klagat på glidet eller golvet, men det kanske beror på skorna, vad vet jag? Men det är länge sen nåt gjordes åt golvet, det är helt sant.

    Jag har googlat runt lite nu ikväll och har sett att det inte bara är här det argumenteras om att golven är för hala (som vi har fått kritik för förr) eller för sträva, och ingen verkar ha den ultimata lösningen för att få alla nöjda och det rätta glidet.

    Nåväl, vi har tagit upp problemet med en golvfirma som kommer att slipa golvet och lacka det med en speciell hårdlack, förhoppningsvis blir det bättre då!

    H/ Tony Mattsson, Hotell Arkipelag

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg