Goda golvnyheter!

Arkipelag meddelar nu att dansgolvet kommer att hårdlackas i september för bättre glid. (se Tony Mattssons kommentar på mitt senaste inlägg). Väldigt bra att de tänker på det och en bra dansnyhet, för nu törs man rekommendera arken för sina dansvänner :-).

Angående dansgolvsdiskussionen som pågått i messen i de åländska tidningarna: Ja, det finns lite olika åsikter om dansgolvet och vilket glid som ska vara. Jag tror att skiljaktigheterna på Åland kan bero på vilken dansstil man ägnar sig åt. En buggare, en lindyhoppare och en salsadansare vill ha glid, annars riskerar man faktiskt att överbelasta knäna i snurrarna (när fotsulorna inte hänger med i rörelsen). En som föredrar en klassisk foxtrot klarar sig kanske med mindre glid.

Det finns också olika typer av dansskor som passar olika typer av underlag. Jag har dansat runt på relativt många dansgolv och Arkipelags var inte i ett bra skick nu senast. Det har framförts en uppmaning till messarna att byta skor, men:

Tumregeln enligt mig borde vara att ha ett bra glid i golvet, för ett strävt golv blir inte halt hur glidiga skor du än har (snarare förstörs skorna), så får den som inte vill ha glid ta på sig skor som fäster bättre.

:-).

Kommentarer

Populära inlägg